Werken bij Het Vierbeek College

Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Onze leerlingen hebben een licht verstandelijke beperking in combinatie met gedragsproblemen. In kleine klassen, van ongeveer tien leerlingen, bereiden we hen voor op een toekomst op de arbeidsmarkt of binnen de dagbesteding. Ook stroomt een deel van onze leerlingen door naar het ROC.

Kamiel, leraar Vierbeek College

Kamiel, leraar Vierbeek College

‘Open armen, veel geduld en super-structuur’

Kamiel vertelt
Melissa, leraar Vierbeek College

Melissa, leraar Vierbeek College

'Specialer dan speciaal!'

  

Melissa vertelt
Cees, leraar Vierbeek College

Cees, leraar Vierbeek College

'Het kan er hier stevig aan toe gaan.'

  

Cees vertelt

Leraren van Vierbeek College vertellen jou hoe het is om op de school te werken!

Sharon en Rachel vertellen wat het werken op Vierbeek College zo interessant maakt.

Ons Onderwijs 

In het onderwijs op het Vierbeek College is motiveren heel belangrijk. Leerlingen hebben vaak al meerdere scholen bezocht voordat ze bij ons starten. Motivatie voor het volgen van onderwijs is daardoor niet vanzelfsprekend. Om leerlingen te motiveren nemen we hen heel serieus in hun mogelijkheden. En we geven niet op. Alles is erop gericht om onze leerlingen te laten ervaren dat hun schoolwerk er toe doet. Zo dragen alle leerlingen professionele werkkleding, maken we tafels die iedereen wel in huis wil hebben en verzorgen we de catering bij evenementen.

De school heeft een onder- en een bovenbouwlocatie. In de onderbouw krijgen groepen les van hun vaste mentor, in samenwerking met praktijkdocenten. Ook starten we met examens Nederlands. Dit breiden we uit met examens wiskunde en Engels.

In de bovenbouw staat de uitstroom naar arbeid, een entreeopleiding of dagbesteding centraal. Hier lopen leerlingen interne en externe stages en kunnen zij branchecertificaten halen. We leveren altijd maatwerk. Als het voor een leerling goed is om eerder op stage te gaan, dan regelen we dat.

Wat houdt werken bij ons in

Als je bij ons binnenkomt, voel je aan alles dat er gewerkt wordt. Het ruikt er zelfs naar appeltaart en smeerolie. Leerlingen werken aan dingen waar ze trots op zijn. Dat motiveert en geeft energie.

En jij? Jij blijft investeren in de relatie met je leerlingen. Daarvoor zet jij al je pedagogische kwaliteiten in. Voldoening en werkplezier haal je uit je aanpak om te motiveren, je creativiteit en samenwerking met collega’s. Jouw leerlingen dagen je als geen ander uit om al je kwaliteiten uit de kast te halen. Je blijft werken aan een goede relatie met hen. De connectie met jouw leerlingen is de namelijk basis voor hun ontwikkeling. Dat betekent dus doorzetten, lef tonen, terugveren als er harde woorden vallen en creatief blijven in je aanpak. Nieuwe ronde, nieuwe kansen is jouw lijfspreuk en dat doe je met veel plezier.

Het team

Het team van het Vierbeek College bestaat uit mentoren die het algemeen vormend onderwijs geven, uit praktijkdocenten, stagebegeleiders en trajectbegeleiders die de leerlingen helpen op weg naar stages en werk. Het onderwijs geven we hier echt samen. We staan voor elkaar klaar en je krijgt ondersteuning waar dat nodig is.

Het team van het Vierbeek College is dynamisch, daadkrachtig en heeft pit. We werken professioneel en zijn gericht op hoe we onze leerlingen nog beter kunnen begeleiden. Gedrag van leerlingen snappen en onze ondersteuning hierop afstemmen is belangrijk. Daar helpen we elkaar dagelijks bij en daarvoor organiseren we intervisies, teambuilding en trainingen.

De Onderwijsspecialisten

Als je bij ons komt werken, krijg je een dienstverband vanuit De Onderwijsspecialisten. Binnen deze stichting werken 25 scholen samen aan onderwijs voor leerlingen die specifieke ondersteuning nodig hebben. Samen laten we elk kind groeien.

Bekijk en beluister onze podcast!

In onze spiksplinternieuwe podcast ‘Hé jij daar!’ vertellen onze collega’s Marino, Sifra en Vincent over hun zoektocht naar een uitdagende baan. Die vonden zij op het Vierbeek College en De Vaart in Oosterbeek. Benieuwd naar hun verhalen? Bekijk en beluister de podcast hieronder!

Vacatures